NATO - OTAN

Dobro došli na moje web stranice. Pitate se zašto pokrećem ovakav način komunikacije s Vama. Odgovor je jednostavan. Želim Vam omogućiti da dobijete kvalitetnu i istinitu informaciju o meni, mojem životu, mojim inicijativama i projektima. Želim s Vama podijeliti interesantne događaje iz života ali i zatražiti podršku od Vas. Želim iskoristiti jedini slobodni medij i dati Vam svoje viđenje političke situacije koja nije uvijek onakva kakvom se prikazuje u javnim medijima. Posebno želim demantirati raznorazne blogere koji zbog svojih niskih pobuda plasiraju neistinite informacije utemeljene na tko zna kakvim motivima osoba koje plasiraju dezinformacije. Želim Vam dati svoju istinu... Nadam se da ćete na mojim stranicama naći mnogo toga zanimljivog.

Mr. sc. Mirko Ljubičić Šveps

 

 

NOVI LIST

MIRKO LJUBIČIĆ ŠVEPS

www.mirkoljubicic.com - osobne web stranice Mirka Ljubičića Švepsa. Na ovim stranicama moći ćete pronaći puno zanimljivih podataka o životu Mirka Ljubičića i mnoštvo do sada nepoznatih činjenica o političkom životu u Hrvatskoj. Nadam se da ćete biti dio mojih inicinativa i uživati u šetnji mirkoljubicic.com stranicama.

 Četvrtak 16. travnja 2009.

NOVI LIST

MIRKO LJUBIČIĆ ŠVEPS, ČOVJEK KOJI JE ZAGREBAČKI HOLDING UVEO U NATO PAKT

Zagreb i Hrvatska brane se u Afganistanu

Stopostotna sigurnost u NATO-u - Mirko Ljubičić-Šveps

ZAGREB - U prostorijama podružnice Zagrebački električni tramvaj danas će se održati proslava ulaska Hrvatske u NATO. Organizator proslave je Mirko Ljubičić Sveps, bivši obavještajac, a danas zamjenik direktora Vo­doopskrbe i odvodnje te predsjednik Zajednice udru­ga branitelja Zagrebačkog holdinga. Kakve veze ZET, odnosno Zagrebački holding imaju s NATO paktom u kratkom razgovoru obrazložit će nam Ljubičić Švcps, Čovjek kojem je zbog angažmana oko ulaska u vojni pakt pismeno zahvalio i bivši američki predsjednik George W. Bush.

Zašto ste se tako snažno angažirali oko NATO pakta?

- Ja sam predsjednik Zajednice udruga branitelja Zagrebačkog holdinga, ratni sam vojni invalid i pukovnik Hrvatske vojske, a magistrirao sam na temu ekonomski troškovi ulaska RH u NATO savez. Kad je potpora među građanima prije nekoliko godina oko ulaska u NATO savez bila relativno slaba tada smo pokrenuli niz akcija kojima je bio cilj promocija NATO-a, odnosno upoznavanje braniteljske populacije sa dobrim benefitima ulaska u pakt.

Zašto mislite da je podrška NATO-u jača danas nego ranije? Građane u ulasku u NATO nitko ništa nije pitao.

- Mislim da je sad potpora jaka, jer razne institucije radile su na upoznavanju građana s dobrim stranama ulaska u NATO. Treba odati priznanje predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu i predsjedniku Stjepanu Mesiću na njihovim nastojanjima. Mi smo im se samo priključili.

Jeste li, u slučaju tragedi­je, Vi kao veliki zagovornik NATO-a spremni sutra otićina na vrata i reći roditeljima da im je sin poginuo u, primjerice, Afganistanu?

-  Postavili ste teško pitanje, ali mogu Vam reći da jesam spreman. U Afganistanu se na najbolji način brane strateški interesi Hrvatske.

Dakle, smatrate da je ulazak u NATO vrijedniji i od života hrvatskog vojnika?

-  Ja sam uvjeren da je ulazak u NATO jedan od najvećih uspjeha Hrvatske od njezinog osnutka. Hrvatska ulaskom u redove ekonomski najmoćnijih i najrazvijenijih zapadnih zemalja stječe priliku i uvjet da se i sama ekonomski razvija. Ulaskom u NATO naša sigurnost je stopostotna.

Sigurnost od čega? Od koga nam je do ulaska u NATO prijetila najveća opasnost?

-    Nato je vojno-politički savez. Sutra će u njega ući i Srbija i Bosna i Hercegovina čime  se   izbija   mogućnost međusobnih sukoba u regiji.

Proslava ulaska u NATO odvija se u prostorijama ZET-a. Kakve veze ZET, odnosno Holding imaju s NATO paktom?

-  Proslavu organizira Zajednica udruga branitelja.

Ali poziv na proslavu poslan je na memorandumu Zagrebačkog holdinga, točnije ZET-a.

-  To morate njih pitati. Od njih ste dobili poziv. Ja mogu reći da su Grad Zagreb i braniteljske   udruge   Grada Zagreba prve i jedine dale ogromnu potporu Vladi oko ulaska NATO savez.

Vaš NATO tramvaj koji je kružio ulicama građani su zaljevali crvenom bojom, kako bi izrazili svoj protest

-  Tramvaj je bio oštećen u dva navrata. Hrvatska je demokratska zemlja i za očekivati je da tu postoje udruge koje su protiv ulaska u NATO. Ja oštro osuđujem te udruge koje su dezavuirale NATO pakt.

Ladislav TOMIČIĆ

[Pocetna] [Politika] [Politika - foto] [S Predsjednikom] [ZUBZH] [NATO tramvaj] [NATO tramvaj foto...] [NOVI LIST] [Domovinski rat] [HVIDRA] [Sport] [Rodni kraj] [Foto galerija 2] [Branitelji - FOTO] [Kontakt]